Gezdiğim Dikenli Aşk Yollarında Elimden Bin Türlü Saz Geldi, Geçti (5)

MUSTAFA AYDINÇELEBİ
Canlı Arşiv

Sansüre maruz kaldım!

Geçen yazımda; Bizans entrikası uzmanı, kerameti kendinden menkul, bazı somun pehlivanlarının; üstün ahlak (!) ürünü marifetlerinden bahsetmiştim. Fazlaca zülf-ü yare dokunmuş olacağım ki yayınlanması uygun bulunmadı. Sağlık olsun. Bu yiğitleri (!) bilen biliyor. Bilmeyenler de bilenlerden öğrensin...

 

Adam başka pehlivan başka

Her insan pehlivan, futbolcu, şair, ressam vs olamaz. Olması mümkün de değil; doğru da değil.

Kainat, zıtlıkların uyumu ile dengelenmiştir. İnsanların, akli ve bedeni kabiliyetindeki çeşitlilik; iş bölümü yoluyla sosyal hayatın bekası ve terakkisi için gereklilik olduğu da, bilinen bir gerçektir . Gelmiş geçmiş insanlarla şu anda hayatta olan; hatta bundan sonra dünyaya gelecek tüm insanların, parmak izleri farklıdır ve farklı olacaktır.

Bunun kadar olmasa bile; gerek akıl ve bedenle ilgili yetenekleri, gerekse, sosyal, dini ve ahlaki kurallarla ilgili anlayışı; kurallara uyumu bakımdan da insanlar arasında birtakım farklılıklar vardır. Bundan dolayıdır ki, her insanın her işe uygun olması mümkün değildir. Dolayısıyla görev verilecek insanların boyuna posuna, cinsiyetine, rengine, ırkına memleketine bakılmaz. Liyakat ve istidat aranır…

Yapılacak iş, fahri bir hizmetse, bu da yetmez. Kendisinin bu işe yeterli zaman ayırmaya müsait ve istekli olup olmadığına; işin icabı kadar ilgi gösterip gösteremeyeceğine de bakılır.

  • Liyakat: Kişinin o işe layık olması, o işi layıkıyla yapabilmesi;
  • İstidat: Kişinin o işe uygun bir eleman olarak yetişmeye istidadı olmasıdır.

Bu itibarla; göreve tek kişi seçilecekse, mutlaka liyakat aranmalıdır. Bir heyet seçilecekse; liyakatli olanı seçmek esas olmakla birlikte, müstakbel kadroların yetişmesi için bir kısım istidatlı kişiler de kadroya dahil edilebilir. İdeal kıstas bu olmakla birlikte, aday listesi hazırlayan yetkililerin; şartların zorlamasıyla, bu standartlara uygun olmayan kişileri de listesine almak zorunda kaldığı hepimizin bildiği bir realitedir . Liyakat ve istidat bakımından uygun olmadığı halde listeye alınan bu kişilerden elbette ki bir fayda beklenemez. Ancak! Bu tür kişilerden faydalı olmaya olamıyorlarsa en azından zararlı olmamaları beklenir. Gerek federasyon, gerekse sektör meclisi seçimleri de; hep, bu çerçevede cereyan etmiştir. Liyakat da aranmıştır, istidat da aranmıştır. Bunun yanı sıra, zaman zaman; bu vasıflarda olmayan kişileri de listeye almak zorunda kalındığı da olmuştur.

Bu kişiler içerisinde, fayda ve zararı olmayanlar olduğu gibi; federasyon içerisinde birliği dirliği bozucu faaliyetlerde bulunanlar, şahsi menfaatlerini önceleyip TÜSAF’ı zora sokanlar olduğu gibi; gerek TÜSAF’a bağlı bir derneğin başkanı, gerekse TÜSAF yönetim kurulu üyesi olduğu halde; sektör meclisi seçimlerinde rakip listeden aday olanlar da olmuştur.
Bir partinin il başkanının veya bir partinin merkez yönetim kurulu üyesinin; rakip partiden milletvekili adayı olduğunu düşünün.

Yapılan bundan başka nedir? Bu bir ihanet değil midir? Fahri bir hizmetin ifası için birlikte çalıştığı ekibe ihanet edenler kime sadık olabilir? Her nedense, bu marifetleri sergileyenler hep, İstanbul’dan çıkmıştır.

Bu; Bizans ruhunun hakimiyetine girmişlerin çevirdiği “Bizans entrikası” değil midir? Entrika ve entrikacı; Hz. Adem’den bu yana toplumlar için kanayan bir yara olmuştur. Hal böyle iken, 21. asır entrikacılarından kime ne hayır gelebilir? Federasyonculuk işi zor zanaat vesselam!..

  sigortacim sayi 28 haziran
 Haziran 2018 / Sayı:28

Yazarlar

  • Jun 05 , 2017

    MUSTAFA NAZLIER

    Sigorta Eksperi

    Tüm sektör aktörleri sigorta eksperlerinden eşit olarak aynı kalitede düzenli hizmeti alabilmelidir. Bunu sağlamanın tek yolu eğitim ve bilginin güvenli olarak istikrarlı biçimde eksperler tarafından tüm paydaşlarına bağımsız ve tarafsız sunulabilmesidir.

  • Jun 02 , 2017

    M. JALE BAYAV

    TÜSAF Yönetim Kurulu Üyesi

    Geçmişteki hatalarımız, geleceğimize yön veren en iyi derslerdir aslında, önemli olan hataları görebilmek ve kabullenebilmek cesareti ve olgunluğu ile kendimizi yenilememizdir.
    Hayatta ya Bey olacaksın ya Paşa, ya Ağa olacaksın ya da Maşa…

  • Jun 02 , 2017

    ADNAN ÇELİK

    Parametre

    Borsa İstanbul'daki şirketlerin toplam piyasa değeri 718 milyar lirayı aştı. Borsa İstanbul'da en yüksek piyasa değerine sahip şirket, 41,1 milyar lira ile Koç Holding olurken, onu Garanti Bankası, Akbank ve İş Bankası izledi.

  • Jun 02 , 2017

    HANİFE KARAMUSTAFAOĞLU

    Eğitim

    Birçok işi halletmeye çalışıp yine de hiçbirini tamamlayamıyorsanız ya da sabah erkenden işe gittiğiniz halde hâlâ verimli çalışamadığınızı düşünüyorsanız bir yerde hata yapıyorsunuz demektir. Amacınız iş hayatında üretkenliğinizi artırmak ise işte uygulamanız gereken 5 madde...
    Üst üste yapılan toplantılar, ardı arkası kesilmeyen mailler ve yapılacak işlerin birikmesi… Gün boyu çalışıyor, öğle tatillerinden feragat ediyor, hatta mesaiye kalıyor fakat yine de bir türlü işlerinizi bitiremiyorsanız, modern çalışma hayatının en büyük sıkıntılarından biri olan “verimsiz çalışma kriziyle” karşı karşıyasınız demektir. Ancak gün içerisinde üretkenliğinizi etkileyen durumları öğrenerek ve gerekli önlemleri alarak daha verimli çalışmanız mümkün. İşte iş hayatında üretkenliğinizi artıracak 5 yöntem:

  • Jun 02 , 2017

    HASAN ALİ GÖZÜKARA

    Otoacente

    Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen "İstanbul Autoshow" kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl "Geleceğe Yakından Bakın" sloganıyla gerçekleştirilen fuar 21-30 Nisan tarihlerinde açık kaldı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, bu sene aralarında daha çok Türkiye'de üretim yapan firmaların bulunduğu otomotiv markaları yeni modellerinin lansmanlarını gerçekleştirdi.
    Bugünün ve geleceğin teknolojilerinin sergilendiği fuara, Alfa Romeo, Aston Martin, Dacia, DFSK, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Lexus, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Smart, Ssangyong ve Toyota katıldı. Fuarda, otomotiv markalarının yanı sıra, teknoloji, inovasyon, bilişim, aksesuar ve yan sanayi firmaları, sivil toplum örgütleri ve basın kuruluşları da yer aldı.


tsrsb   dask   sigortacili   sigorta_gov   tsev    sigorta bilgi merkezi    sigorta tahkim komisyonu    guvencehesabi

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: