En Çok Yapılan 7 Liderlik Hatası

HANİFE KARAMUSTAFAOĞLU

Eğitim

İyi bir lider olmak, hem kişinin kendisine hem de liderlik ettiği ekibe karşı bir borcudur. Bu nedenle bir liderin zayıf noktalarının farkında olacak kadar “bilge” olması ve bunları düzeltmek için çabalayacak kadar da “mütevazı” olması gerekir.
İşte liderlik koltuğunda oturanların en çok yaptığı 7 hata...

 

 

Duyguların karar verme sürecini etkilemesine izin vermek

Duygularınızın herhangi bir karar alma sürecinde devreye girmesi durumu, en yaygın liderlik hatalarının başında gelir. Kişisel hayatınızda bir durum hakkındaki hislerinizin kararlarınızı etkilemesine izin vermek kolaydır ki bazen bunu yapmak mantıklıdır da. Ancak iş dünyasında duyguları tek gerekçe olarak kullanmak kötü bir yöntem. Eğer ekibinizin size güvenmesini istiyorsanız onlara yaptığınız tercihlerin arkasındaki gerçekleri ve mantığı göstermeniz gerekiyor. Bu nedenle duygularınız hiçbir zaman gerekçeniz olamaz. Ekibinize karar verme sürecinin arkasındaki rasyonel gerçekleri, onların kafalarını karıştırmayacak şekilde göstermeniz gerekiyor.

Çatışmadan kaçınmak

Liderlerin yönettiği ekipteki anlaşmazlıkları veya problemleri nasıl ele alacağını, bu tür durumlarda nasıl davranacağını kestirmek liderlerin öğrenmesi gereken en zor süreçler arasında yer alır. Örneğin, birçok lider ekip içerisinde kabalık eden veya performansı kötü olan bir çalışanı işten çıkarmanın kötü olduğunu ve bu durumun daha az sevilmesine neden olacağına inanır. Oysa liderin attığı bu adım aslında uzun vadede ekibin daha kötü etkilenmesini önlemek adına atılmış bir adımdır. Bu nedenle gerekli gördüğünüz durumlarda ekip üyeleriyle fikir ayrılığına düşmekten kaçınmayın, sorunun kaynağına inerek daha büyük sorunların oluşmasını engelleyin.

Tembelliklerin üstünü kapatmak

Liderler genellikle bulundukları konuma neyin nasıl yapılması gerektiğini bildikleri için gelen kişilerdir. Liderlerde zaman içerisinde oluşan “Bir şeyin düzgün yapılmasını istiyorsan, kendin yap” fikri, bir lider için son derece tehlikelidir. Çalışanlarınızın yaptığı şeyleri beğenmediğiniz durumlarda, onların arkasını toparlamaya, yarım bıraktıkları işi tamamlamaya çalışmayın. Bu ekibinizin potansiyelinin tamamını kullanmasını engeller.

Emin olmadan onay vermek

Bir lider olarak, kendi uzmanlık alanınızın dışındaki konularla ilgili seçimler yapmak ya da karar vermek zorunda kalabilirsiniz.
Örneğin, siz teknoloji ile ilgili bir alanda uzmanlık sahibi olabilirsiniz ancak pazarlama stratejileri veya satışla ilgili kararlar almanız gerekebilir. İşte bu tür süreçlerde, şirketinizde bu alanlarda deneyim sahibi olan kişilere danışmadan kesin bir karar vermeyin.

Ekibinin çabalarını takdir etmemek

Toplantılara, eğitimlere ve diğer günlük görevlere karıştığınızda, ekibinizin başarılarını takdir etmek ve onları önemsediğinizi belirtmek için her zaman ayıramayabilirsiniz. Ancak çalışanlarınız iyi bir performans gösterdiğinde, zor bir işi başarıyla tamamladığında onların çabalarını takdir etmeniz performansın sürekliliği için oldukça önemli.
Başarısının görülmediğini, yeterince takdir edilmediğini düşünen bir çalışanın bir süre sonra performansının düşeceğini ve bu durumun motivasyonunu etkileyeceğini unutmayın.

Kendini dinlememek

Yalnızca kendi düşüncelerini önem veren, ekibinde yer alan çalışanların görüşlerini hesaba katmayı reddeden bir lider olmak istemiyorsunuz. Ancak başkalarını memnun etmek için kendi düşüncelerinizi de her zaman bir kenara atmayın. Başkalarını dinlemek ne kadar önemliyse, kendinizi dinlemek de en az o kadar önemli.

Tevazu göstermemek

Liderler hiçbir zaman kendilerini hatasız ya da kusursuz olarak görmemeli. Bir hata yaptığınızda çalışanlarınız da bunu bilmeli. Ekibinize karşı şeffaf olun, bu tür durumları ekibinizle konuşmaktan kaçınmayın.

BAŞARILI YÖNETİCİLERİN ÇALIŞANLARINA SÖYLEDİĞİ 5 CÜMLE

Etkili yöneticiler çalışanlarının daha verimli çalışabilmesi ve başarılı olabilmesi için farklı motivasyon teknikleri uyguluyor.
Fakat en etkili yöntemin anahtarı ise ekibi birkaç küçük cümleyle kazanmaktan geçiyor. İşte onlardan 5 örnek…

Benim yönetimimden memnun musun?

Ekibinin nasıl hissettiğini bilmek ve beklentilerinin ne olduğunu öğrenmek başarılı bir liderin temel özelliklerinden biri. Ekibinin, takım arkadaşlarının memnuniyetini belirli aralıklarla yoklayan ve onların duygu-düşüncelerini önemseyen bir yönetici, bu beklentilere yönelik hareket ettiği için de başarıya ve şirketin hedeflerine ulaşmasında zorluk çekmiyor.

Nasıl yardımcı olabilirim?

İş dünyasında komuta ve kontrol odaklı liderlik anlayışının geçerliliğini kaybettiği, insan odaklı liderlik anlayışının talep edildiği bir sürece çoktan geçildi. Başarılı ve etkili liderler artık ekiplerine her konuda yardımcı ve destek olmalarıyla öne çıkıyor.

Bu fikri duyduğuma sevindim

Liderlik güç ve kontrolden ziyade en iyiyi ortaya çıkarmak ve başarılı sonuçlar elde etmekle ilgili. Bu nedenle takım arkadaşlarına yetki ve sorumluluk veren liderler, ekibinin özgüvenini ve çalışma azmini artırmaya katkıda bulunuyor. Bu durum yeni fikirlerin ve yaratıcı iş çözümlerinin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Bu projeye verdiğin katkı için çok teşekkür ederim

Etkili yöneticilerin sıklıkla söylediği bir diğer cümle ise “Bu projeye verdiğin katkı için çok teşekkür ederim” cümlesi. Çünkü iyi bir lider başarıya ulaşmada takım arkadaşlarının çok farkında olan ve bu nedenle teşekkür etmekten çekinmemesiyle ayırt ediliyor. Ekip üyelerinin şirkete olan katkılarını bilmesi hem kendini daha iyi hissetmelerine hem de daha istekli çalışmalarına katkıda bulunuyor.

Daha iyisini yapabiliriz

Başarılı bir lider olmanın en önemli özelliklerinden biri de ekibinin daha iyi standartlara ulaşması ve sürekli olarak ilerlemesi için motivasyon içerikli cümleler kurmasından geçiyor. “Bugüne kadar çok iyi işler yaptık, bundan sonra daha iyisini yapabiliriz” diyen bir lider hem ekibinin çalışmasını takdir etmiş oluyor hem de ulaşılmak istenen hedefi belirleyerek çalışanlarına yeni bir yol çizmiş oluyor.

  sigortacim sayi 28 haziran
 Haziran 2018 / Sayı:28

Yazarlar

  • Jun 05 , 2017

    MUSTAFA NAZLIER

    Sigorta Eksperi

    Tüm sektör aktörleri sigorta eksperlerinden eşit olarak aynı kalitede düzenli hizmeti alabilmelidir. Bunu sağlamanın tek yolu eğitim ve bilginin güvenli olarak istikrarlı biçimde eksperler tarafından tüm paydaşlarına bağımsız ve tarafsız sunulabilmesidir.

  • Jun 02 , 2017

    M. JALE BAYAV

    TÜSAF Yönetim Kurulu Üyesi

    Geçmişteki hatalarımız, geleceğimize yön veren en iyi derslerdir aslında, önemli olan hataları görebilmek ve kabullenebilmek cesareti ve olgunluğu ile kendimizi yenilememizdir.
    Hayatta ya Bey olacaksın ya Paşa, ya Ağa olacaksın ya da Maşa…

  • Jun 02 , 2017

    ADNAN ÇELİK

    Parametre

    Borsa İstanbul'daki şirketlerin toplam piyasa değeri 718 milyar lirayı aştı. Borsa İstanbul'da en yüksek piyasa değerine sahip şirket, 41,1 milyar lira ile Koç Holding olurken, onu Garanti Bankası, Akbank ve İş Bankası izledi.

  • Jun 02 , 2017

    HANİFE KARAMUSTAFAOĞLU

    Eğitim

    Birçok işi halletmeye çalışıp yine de hiçbirini tamamlayamıyorsanız ya da sabah erkenden işe gittiğiniz halde hâlâ verimli çalışamadığınızı düşünüyorsanız bir yerde hata yapıyorsunuz demektir. Amacınız iş hayatında üretkenliğinizi artırmak ise işte uygulamanız gereken 5 madde...
    Üst üste yapılan toplantılar, ardı arkası kesilmeyen mailler ve yapılacak işlerin birikmesi… Gün boyu çalışıyor, öğle tatillerinden feragat ediyor, hatta mesaiye kalıyor fakat yine de bir türlü işlerinizi bitiremiyorsanız, modern çalışma hayatının en büyük sıkıntılarından biri olan “verimsiz çalışma kriziyle” karşı karşıyasınız demektir. Ancak gün içerisinde üretkenliğinizi etkileyen durumları öğrenerek ve gerekli önlemleri alarak daha verimli çalışmanız mümkün. İşte iş hayatında üretkenliğinizi artıracak 5 yöntem:

  • Jun 02 , 2017

    HASAN ALİ GÖZÜKARA

    Otoacente

    Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen "İstanbul Autoshow" kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl "Geleceğe Yakından Bakın" sloganıyla gerçekleştirilen fuar 21-30 Nisan tarihlerinde açık kaldı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, bu sene aralarında daha çok Türkiye'de üretim yapan firmaların bulunduğu otomotiv markaları yeni modellerinin lansmanlarını gerçekleştirdi.
    Bugünün ve geleceğin teknolojilerinin sergilendiği fuara, Alfa Romeo, Aston Martin, Dacia, DFSK, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Lexus, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Smart, Ssangyong ve Toyota katıldı. Fuarda, otomotiv markalarının yanı sıra, teknoloji, inovasyon, bilişim, aksesuar ve yan sanayi firmaları, sivil toplum örgütleri ve basın kuruluşları da yer aldı.


tsrsb   dask   sigortacili   sigorta_gov   tsev    sigorta bilgi merkezi    sigorta tahkim komisyonu    guvencehesabi

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: