Yeni Yıla Zamlarla Gireceğiz

ADNAN ÇELİK

Parametre

Yeni yılda çeşitli vergi ve cezalar yüzde 3,83 olan yeniden değerleme oranında artacak. Bakanlar Kurulu değişikliğe gitmezse 10 yıllık pasaportun maliyeti 645 lira, kırmızı ışıkta geçmenin cezası 207.6 lira olacak.
Türkiye İstatistik Kurumu, 2017 yılında harç ve cezaların artırılmasına esas olacak yeniden değerleme oranının temeli olan, Ekim ayındaki 12 aylık ortalamalara göre Yİ-ÜFE’yi yüzde 3.83 olarak açıkladı. Yürürlükteki mevzuata göre Bakanlar Kurulu, 2016 yılı için geçerli olacak yeniden değerleme oranın, TÜİK’in bu verisini esas alarak Aralık ayı içinde açıklayacak. Bakanlar Kurulu’nun bu oranı yüzde 50 arttırma ve yüzde 50 azaltma yetkisi bulunuyor. Bakanlar Kurulu, arttırma ve azaltma yetkisini kullanmadan yeniden değerleme oranını yüzde 3.83 olarak tescil ederse, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren birçok harç ve ceza bu oranda artırılacak. Aynı şekilde gelir vergisi dilimleri de Bakanlar Kurulu’nun belirlediği oranda değiştirilecek. B sınıfı ehliyet kart bedeli dahil 530.1 liradan, 550.4 lira olacak. E ve D sınıfı ehliyetin ücreti ise 799.8 liradan, 831.4 liraya çıkacak. Defter ücreti dahil pasaport harçları 6 aya kadar 199.2 liradan 206.82 liraya, 1 yıllık ücret 251 liradan 260.6 liraya, 4-10 yıllık ücretler ise 621.6 liradan 645.4 liraya çıkacak. Fatura düzenlemede istisna sınırı 931 liradan 966.6 liraya, fatura ve fiş kesmemenin cezası 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren 211.6 lira yerine 219.7 lira olarak uygulanacak.

En düşük trafik cezası 96.6 lira

Yeni dönemde trafik suçlarına yönelik cezalarda yüzde 3.83 oranında artırılacak ve en düşük ceza 93.1 liradan 96.6 liraya yükselecek. Buna göre, halen 93.1 lira olarak uygulanan, araçta telefonla konuşma, emniyet kemeri bağlamama, muayenesiz araç kullanma ve yanlış park ücreti artık 96.6 lira olarak tahsil edilecek.

Para, kira ve gıdaya gidiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı Tüketim Harcaması (Bölgesel) verilerini açıkladı. Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2013, 2014 ve 2015 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının en büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu.

En çok sivri biberin fiyatı arttı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2016 yılı Ekim ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. Gıda harcamaları grubunda yer alan sivri biber ürün arzındaki azalmaya bağlı olarak 2016 Ekim ayı itibariyle yüzde 39.55 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Fiyatlarında artış yaşanan diğer ürünler yüzde 39.35 ile salatalık, yüzde 34.45 ile genç giyimi grubundan palto ve yüzde 30.49 ile kabak oldu.

  sigortacim sayi 28 haziran
 Haziran 2018 / Sayı:28

Yazarlar

  • Jun 05 , 2017

    MUSTAFA NAZLIER

    Sigorta Eksperi

    Tüm sektör aktörleri sigorta eksperlerinden eşit olarak aynı kalitede düzenli hizmeti alabilmelidir. Bunu sağlamanın tek yolu eğitim ve bilginin güvenli olarak istikrarlı biçimde eksperler tarafından tüm paydaşlarına bağımsız ve tarafsız sunulabilmesidir.

  • Jun 02 , 2017

    M. JALE BAYAV

    TÜSAF Yönetim Kurulu Üyesi

    Geçmişteki hatalarımız, geleceğimize yön veren en iyi derslerdir aslında, önemli olan hataları görebilmek ve kabullenebilmek cesareti ve olgunluğu ile kendimizi yenilememizdir.
    Hayatta ya Bey olacaksın ya Paşa, ya Ağa olacaksın ya da Maşa…

  • Jun 02 , 2017

    ADNAN ÇELİK

    Parametre

    Borsa İstanbul'daki şirketlerin toplam piyasa değeri 718 milyar lirayı aştı. Borsa İstanbul'da en yüksek piyasa değerine sahip şirket, 41,1 milyar lira ile Koç Holding olurken, onu Garanti Bankası, Akbank ve İş Bankası izledi.

  • Jun 02 , 2017

    HANİFE KARAMUSTAFAOĞLU

    Eğitim

    Birçok işi halletmeye çalışıp yine de hiçbirini tamamlayamıyorsanız ya da sabah erkenden işe gittiğiniz halde hâlâ verimli çalışamadığınızı düşünüyorsanız bir yerde hata yapıyorsunuz demektir. Amacınız iş hayatında üretkenliğinizi artırmak ise işte uygulamanız gereken 5 madde...
    Üst üste yapılan toplantılar, ardı arkası kesilmeyen mailler ve yapılacak işlerin birikmesi… Gün boyu çalışıyor, öğle tatillerinden feragat ediyor, hatta mesaiye kalıyor fakat yine de bir türlü işlerinizi bitiremiyorsanız, modern çalışma hayatının en büyük sıkıntılarından biri olan “verimsiz çalışma kriziyle” karşı karşıyasınız demektir. Ancak gün içerisinde üretkenliğinizi etkileyen durumları öğrenerek ve gerekli önlemleri alarak daha verimli çalışmanız mümkün. İşte iş hayatında üretkenliğinizi artıracak 5 yöntem:

  • Jun 02 , 2017

    HASAN ALİ GÖZÜKARA

    Otoacente

    Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen "İstanbul Autoshow" kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl "Geleceğe Yakından Bakın" sloganıyla gerçekleştirilen fuar 21-30 Nisan tarihlerinde açık kaldı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, bu sene aralarında daha çok Türkiye'de üretim yapan firmaların bulunduğu otomotiv markaları yeni modellerinin lansmanlarını gerçekleştirdi.
    Bugünün ve geleceğin teknolojilerinin sergilendiği fuara, Alfa Romeo, Aston Martin, Dacia, DFSK, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Lexus, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Smart, Ssangyong ve Toyota katıldı. Fuarda, otomotiv markalarının yanı sıra, teknoloji, inovasyon, bilişim, aksesuar ve yan sanayi firmaları, sivil toplum örgütleri ve basın kuruluşları da yer aldı.


tsrsb   dask   sigortacili   sigorta_gov   tsev    sigorta bilgi merkezi    sigorta tahkim komisyonu    guvencehesabi

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: